Logo nedir? Lafız demeı olarak üs alınlığı dilimizde amblem olan, bir fiilin, faaliyetin, organizasyonun yapısını, demeını, karakterini sembolize fail şekillerdir. Bir logo dizaynı anlamsal olarak fiilletmenin veya organizasyonun düver olarak yaptığı fiili sembolize edebileceği gibi, markanın kendi demeı ile de sembolleştirilebilir, ayrıca temelı çtuzakışmalarda kavramlar soyutlaştırılarak farklı kucakerik ve anlamlara sahip olur.
Sorusu sorulduğunda kelime demeının dışında, biraşırı logo ve amblem çeşidi vardır. Logo dizayn esnasında dizaynı yapacak olan şahsiyet veya kuruma neyin ve nasıl aktarıldığı enikonu önemlidir. Başka taraftan logo dizayn çtuzakışmasını yapacak şahsiyet veya kurumun sizi nasıl anladığı ve logo çtuzakışmanızı nasıl değerlendirdiği sonucunda ortaya çıkacak olan çtuzakışma sizin, fiilletmenizin ve bundan ahir çtuzakışmalarınızın temelini atacak olan “logo dizayn çtuzakışması” olacaktır.
Logo sadece şekil ve sembol değil, yazı karakterinin kendisi, yazı karakterinin değfiiltirilmiş ve düzenlenmiş hali veya bellik kucakin yeni yazı karakteri oluşturulmasıyla da tasarlanabilir. Bu tip çtuzakışmalara logo değil, logotype denilir. Logotype ansızın çok iş yerı ile faaliyette bulunan şirketler kucakin elan çok yeğleme edilebilir. Hiç bir sektörde etkinlik gösteren fiilletmelerin ekseriyetle logoları dalü temaşa paha. Lakin ansızın okkalı dal ile uğraşılıyorsa tüm sektörleri logoda işaret etmek imkansızdır.
Logo ne fiile yarar?
İşletmeler kucakin logo veya logotype olmazsa olmazlardandır. Her nasıl markası olmayan bir işletme olmazsa logo veya logotype’sız bir markada düşünülemez. Bu makaleyi okuduğunuz çağ aklınızdan Koç, Vestel, İş Bankası markalarını geçirin. Aklınıza logoları ile beraberinde gelmemiş olması imkansızdır. Beko markasını geçirin, beli aklınıza Beko’nun güncellenen yeni logosu geldi. Turfa halini düşünmeye çtuzakışın. Markaların logoları olmadan harbiden bellik olmaları az daha imkansızdır.
Bu sebeple fiilletmenize kurumsal bir tasar hazırlayarak yolunuza sağlıklı adımlarla devam edebilmek namına “logo dizayn” çtuzakışması ile serlayın.
Logo ideogram, sembol, amblem, ikon gibi bir grafik öğesiye bütünleşik olan logo yazısını (logotype) söylem paha. Ticari markaların, kurumların ve ayrıca gâh kişilerin bir görünüşte tanınmasını sağlayıcı fiilaretlerdir. Tipik bir logo firmaların başkalık edilmesini, diğerlerinden ayrılmasını sağlayıcı renk, font, şekil ve görsellerdir.
Merasimsiz, basitçe anlaşılır, hatırlanması basitçe, olanaklı evetğunca azca skorda renkten oluşfinansıdır. Her çhemayar baskı ve bölüm tekniği ile sorunsuz kullanılabilir olmalı, çok ufak tefek ölçülerde detaylar kaybolmamalı, çok koca ölçülerde dağınık görünmemelidir. Her türlü ölçüde ve yüzeyde okunabilir olmalıdır.
Özgün olmalıdır. Diğer şirket evet da ürünlere ait logolar ile karışıklığa vesile vermemeli, ayrıca çağrıştırmamalıdır. Kopyalanan evet da esinlenen logolar o ürün evet da firmaya koca dokunca verir.
Logo layihamcıyı değil ürün evet da firmayı yansıtmalıdır. IBM logosunun layihamcısı Paul Rand’e için logoyu üreten layihamcıdır fakat oluşturan firmanın kendisidir. İlgili tesisun evet da ürünün özelliklerini yansıtmalıdır. Seçilen evet da tasarlanan font şirketin gönülğine tatminkâr olmalıdır. Hassaten kurumun kendisini nasıl tanımladığı ve kurumu yansıtan kavramların neler olduğunu bilmek logonun dizayn aşamasında önemli unsurlardır.
Logo sadeliğinin cepheıkeşik icap rengi icap şekli itibariyle farklı koşullarda görüldüğü çağ birlikte akılda lakırtııcı olmalıdır.
Farklı bir ülkeye ait ürün evet da şirket kucakin logo tasarlanacağı çağ o ülkenin renklere yüklediği anlamlar ve kültürleri üzerine selen sahibi olunmalıdır. Özellikle bir simge kullanılacağı çağ simgenin taşıyacağı deme bakımında bu selen çok önemlidir.