Puromuz2.com: Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, derunnöbetiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar büsbütün size özeldir. Fakat gine bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç gözcü var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazımda hasetn her saatinde derunmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz bile keyfinize nazaran, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Yoklama Etme El prodüksiyonı Karayip purolarda derunmeden önce nemliliğini yoklama kılmak gerekir. Bu Toscanello derunin muteber bileğil. Toscanello severler damak zevklerine nazaran farklı rutubet oranlarında derunmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak az buçuk da tecrübe yanılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi müstelzim yaşamsal bir kaide var. Puro yalnızca fakat yalnızca kokusuz kızdırmale yakılır! Puro her ahit ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler gibi buke yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro rabıta ve ilgi lüzum. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde yakın. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken yalaz puroya dikme bağlantı etmemelidir. Ateşin maviliği purodan az buçuk uzak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her tarafı alya döndüğünde kızartma nöbetlemini mirardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 ayar eğimle, aleve tam bağlantı etmeyecek şekilde tutun. Bu nöbetlemi yaparken tüm ayağın müsavi yanması gerektiği derunin puroyu aynı zamanda derneşik bir şekilde 360 ayar döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna natürel alevli çakmalara nazaran az buçuk henüz uzakta tutmanızda fayda var. Zira, bu merkez çakmaklar çok canlıdür ve zait yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma nöbetlemi natürel alevli çakmaklarla, az buçuk ahit alabilir. Bu süre size hengâm kaybı gibi bakışükebilir fakat puro dayanç ve say lüzum. 5- İyi Yandığını Yoklama Etme Şimdi puroyu ne yaktığınımızı yoklama edelim. Puroyu kızartma nöbetleminden sonrasında sert çevirip nedeniyleünüze az buçuk yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya ferahçe gökyüzü üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm fut kıpkırmızı ise yakma nöbetlemini mirarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her tarafı tam yanmamışsa, yani tüm fut kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu kenarınıza gnaşin. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü ufak tefek soluk henüz çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış parti da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Hoppaçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz derunime müheyya. Pekâlâ ya siz müheyya mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çısıkıntılı çısıkıntılı derunilmeli. Alacağınız her soluk ortada en azından 40 saniye gözetmek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara gibi derunmeye çkırmızıışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı derunimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da vakit kaybetmeden hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı derunmeye devam ederseniz, puro o denli zehirlaşır ki hiç derunilemeyecek duruma gelebilir. Küçük bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Tütün ferahçe ağıza doldurulur ve dilsiz azrailların dumanla tembihlmasına müsaade verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıekeın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden henüz az rabıta gösterdiğinizin bir nöbetaretidir. Sönen puronun küllerini adamakıllı temizleyin. Bunun derunin kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri adamakıllı temizlediğinizden emin olduktan sonrasında puronuzu tekrar yakmayı deneyin. Benim deruntiğim Toscanello derunin yeni baştan yakma mesele teşkil etmez. Fakat baskı prodüksiyonı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda dokunaklılık hissedeceğinizi kaydetmek isterim.

şayet puro nitelikli bir puro ise 15 sene hatta henüz uzun bir süre dahi saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve kategorik şgeri olan 2 kaideı manaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın ortamın suhunet değerıdır. Puroyu nitelikli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız ortam sıcaklığının 16 ila 18 ayar ortada evetğundan emin olmanız gerekiyor. Soy içinde bu sıcaklığı yakalamanız bayağı zordur. Bu yüzden ortam sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lazım yoktur. Ama nasıl şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız ortamını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda tek mesele ile huzurlaşmazsınız. Hıfız ortamı sıcaklığında üs mesele ortamın ilgisiz bileğil zait sıcak olmasıdır. Çünkü hıfız ortamı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği problemi ile huzurlaşabilirsiniz. İkinci önemli kaide ise hıfız ortamının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet zait kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Bittabi rutubet hıfız ortamı sıcaklığına nazaran değişim gösterecektir ve bu yüzden bile hıfız ortamı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro hıfız kutusu adı verilen humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde nanay ise herhangi bir gökyüzü geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta gökyüzü geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız ortamının gökyüzü geçirmemesi ve buna ilişkilı olarak da kutu derunindeki rutubet ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak derunin anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı sağlamlayacak kategorik gökyüzü geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En uygun humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları kategorik gökyüzü geçirmedikleri derunin gayrı rakiplerine mehabetli ayırt atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.